AllParts gaat samenwerking aan met financieringspartner DFM

Bericht delen:

In een tijdperk waarin traditionele banken steeds vaker de deur sluiten voor financieringsaanvragen van zelfs financieel gezonde autobedrijven, hebben AllParts en DFM de handen ineengeslagen. Deze strategische samenwerking is gericht op het bieden van toegankelijke en effectieve voorraadfinancieringsoplossingen voor universele garagebedrijven.

Financieringsmogelijkheden voor universele garagebedrijven
“Banken sluiten steeds vaker hun deuren voor financieringsaanvragen van gezonde autobedrijven die willen groeien of een opvolgingstraject willen ingaan. Dit merken we ook binnen onze netwerken,” legt Kees Willemsen, Directeur Marketing & Sales bij Nexus Automotive Nederland, uit. “Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met DFM. Tijdens de pilotfase hebben we diverse autobedrijven succesvol ondersteund bij het realiseren van hun plannen. Dit succes heeft ons ertoe gebracht om deze dienst nu samen met DFM aan ons gehele netwerk aan te bieden.”

 Banken zijn terughoudend
Jasper Levie, Productmanager bij DFM, merkt op dat conventionele banken steeds terughoudender zijn bij het financieren van handelsvoorraden voor autobedrijven, omdat ze de financiële risico’s te groot vinden. “Naast aanvragen van merkdealers krijgen we steeds vaker financieringsaanvragen van universele autobedrijven. We hebben onze bestaande diensten naar deze behoefte aangepast en kunnen nu de ondernemers van CarXpert en AutoExcellent hierin voorzien.”

Over DFM
DFM is sinds 1967 een betrouwbare financieringspartner voor merkdealers. Als dochteronderneming van Volkswagen Bank GmbH en Pon Holdings, heeft DFM sinds 2021 zijn aanbod uitgebreid met merkonafhankelijke oplossingen voor universele autobedrijven. Deze bedrijven hebben vaak moeite met het verkrijgen van een financiering voor hun geïmporteerde occasionvoorraad via reguliere banken. In een tijd waarin mobiliteit een cruciale rol speelt, is toegang tot adequate financieringsoplossingen voor ondernemers essentieel. DFM begrijpt deze behoefte en biedt financieringsmogelijkheden die bedrijven in staat stellen om te groeien.

Over AllParts
AllParts is het grossiersnetwerk van Nexus Automotive Nederland en biedt de garageconcepten AutoExcellent, CarXpert en Car Service Partner aan. Bezoek https://allparts.nl/garagenetwerken/ voor meer informatie om te ontdekken welk concept het beste bij jouw autobedrijf past.

 

Bericht delen: